Huisartsenpraktijk Van Enk & Van de Stouwe

Brandpunt 3
1705 SK
Heerhugowaard

T. 072 - 576 252 0 (algemeen)
T. 072 - 576 252 0 (spoed)

F. 072 - 576 252 1 (fax)
E. info@huisarts-enk-stouwe.nl

Huisartsenpraktijk Van Enk & Van de Stouwe

Print deze pagina

Introductie:

Professionele huisartsenzorg bieden we u in een teamverband van huisartsen samen met verpleegkundigen en assistenten. Belangrijk vinden wij een laagdrempelige toegankelijkheid en goede bereikbaarheid van deze service. We waarborgen een arts-patiëntrelatie waarin in een veilige en betrouwbare omgeving advisering, begeleiding en/of behandeling kan plaatsvinden. Individuele wensen en omstandigheden van patiënten staan centraal. Het beleid wordt dan ook zoveel mogelijk daarop afgestemd binnen het kader van de actuele en steeds veranderende mogelijkheden.

Als huisartsen hebben wij vanuit de ervaring, opgedaan in eerdere werkzaamheden, een allround oriëntatie. Aandachtsgebieden zijn o.a. cardiologie, gynaecologie, kindergeneeskunde en begeleiding van chronisch zieke (Diabetes Mellitus, Astma, COPD) en terminale patiënten. Daarnaast verrichten wij kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van moedervlekken, cysten e.d. Ook het plaatsen van een spiraal of een onderhuids anticonceptiestaafje kan in onze praktijk plaatsvinden en bespaart de patiënt bezoeken en wachttijden in een ziekenhuis. We zijn in onze praktijk sterk gericht op preventie van o.a. hart en vaatziekten en gebruiken indien zinvol de mogelijkheden van vroegdiagnostiek.

Onze praktijk is in 2010 t/m 2012 NHG geaccrediteerd. Momenteel zijn we bezig met een HAZO 24 certificeringstraject. In het kader daarvan is recent een patiënt tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De score was 8.7


Wat kunt u van ons verwachten:

* Actuele medische kennis
* Continuïteit (de praktijk is altijd geopend, ook in schoolvakanties)
* Afspraken binnen een dag mogelijk
* Spreekuur op afspraak (om onnodig wachten te voorkomen)
* Efficiënte onderlinge samenwerking teamleden
* Moderne, patiëntvriendelijke praktijkruimte en apparatuur
* Goede bereikbaarheid van 8.00u-17.00u
* Laagdrempelige samenwerking met overige disciplines bijv. fysiotherapie, psychologie
* Vlotte verwijzing indien nodig


Het team:

Lia Dekker, assistente
Erika Rijkhoff, assistente
Esther Vervuurt- Haverkamp, assistente

Deborah Comajta, praktijkondersteuner GGZ
Leonne Duin, praktijkondersteuner GGZ
Sharon Kleppe, praktijkondersteuner, Somatiek (astma/COPD/DM/CVRM

Mw. J.A. van Enk, huisarts
Mw. T. van de Stouwe, huisarts
Mw. A. Zuidema, waarnemend huisarts

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00u


Consult huisarts:

Voor afspraken op dezelfde dag, verzoeken we u telefonisch contact op te nemen met de assistente vóór 10 uur 's ochtends. Een afspraak in de volgende dagen of weken kan wel worden gepland, maar in beperkte mate en uitsluitend in overleg met de assistente. Daarvoor zijn de spreekuurtijden tussen 8.00 en 10.00 ‘s ochtends gereserveerd. Het inplannen van afspraken op lange termijn kan ook per e-mail. Onze assistentes zijn opgeleid om te triageren bij het maken van een afspraak, d.w.z. dat zij uw hulpvraag zullen uitvragen om een inschatting te kunnen maken zodat de hulpverlening zo veilig en adequaat mogelijk zal aansluiten. In sommige gevallen zal een afspraak voor 8.00u 's ochtends en na 17.00u kunnen worden ingepland, in ieder geval is 2x per week in overleg met de assistente een afspraak tussen 7-8u s‘ochtends mogelijk.


Telefonisch/e-mail consult:

Als u de huisarts telefonisch wilt spreken dan kunt u voor 10 uur 's ochtends bellen naar de praktijk. De assistente spreekt dan met u af wanneer u wordt teruggebeld. Er kan ook per e-mail een vraag worden gesteld, er zal worden beoordeeld de of dit per e-mail of tijdens het spreekuur kan worden beantwoord.


Spreekuur assistentes:

Op afspraak kunnen onze assistentes bloeddruk meten, urine onderzoeken, injecties geven, oren uitspuiten, etc.


Huisvisites:

Er zijn omstandigheden waarbij de huisarts of de praktijkverpleegkundige aan huis komt, bijvoorbeeld wanneer u te ziek bent of te weinig mobiel. Zo nodig maakt onze assistente deze afspraak voor u.


Spoedgevallen:

Bij spoed kunt ons tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00u) direct telefonisch bereiken. Ons moderne voice-over-IP telefoonsysteem bevat keuzemogelijkheden met de mogelijkheid te allen tijde 'spoed' te kiezen zodat u direct de assistente aan de telefoon krijgt.


Spoedgevallen in de avond, nacht of het weekend:

Na sluitingstijd wordt spoedzorg verleend door

Huisartsenpost Alkmaar
Hertog Aalbrechtweg 5a - Alkmaar
Tel: 072-5180618

Het verzoek is altijd eerst even te bellen. Graag ook de gegevens van uw zorgverzekeraar bij de hand houden.


Herhaalreceptuur:

U kunt uw herhaalrecepten aanvragen via e-mail of telefonisch, keuzemenu optie 'receptenlijn'. Vermeld duidelijk uw naam, geboortedatum, naam medicijn, sterkte, gebruik en totaal aantal tabletten/capsules/zetpillen/zalf etc.


Inschrijving:

U bent, mits woonachtig in onze wijk of direct aangrenzend, ongeacht waar u verzekerd bent, van harte welkom. Wilt u zich inschrijven? Bel of mail met onze assistente. U kunt het inschrijfformulier downloaden en printen via deze pagina.


Een klacht? Bespreek uw onvrede met uw huisarts

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. U kunt hierover informatie vinden via onderstaande link:
http://www.dokh.nl/geschillen-en-klachtenregeling/patient/


Routebeschrijving:

Vul hieronder uw postcode in om uw routebeschrijving aan te maken.Vragen?

Voor meer informatie of overige vragen kunt u ons uiteraard telefonisch bereiken op
072 - 576 252 0 of mail naar info@huisarts-enk-stouwe.nl

Praktijknieuws:

We hebben onlangs een patiënt tevredenheidsonderzoek uitgevoerd en we willen u heel hartelijk danken voor uw medewerking en de positieve score / feedback. Een 8,7 gemiddeld!

Ons gehele team werkt met veel inzet en plezier, het is dan ook geweldig om te merken dat dit wordt gewaardeerd. Ook prettig vinden we het feit dat de meerderheid van de patiënten ziet dat voor ons goede bereikbaarheid een speerpunt is. Er zijn weinig praktijken die de gehele week open en bereikbaar zijn, en daarbij in de vakanties nooit dicht zijn, mensen stellen dat op prijs en zijn blij vaak op dezelfde dag terecht te kunnen. Ook de persoonlijke benadering en betrokkenheid van de assistentes en artsen werd frequent benoemd.

Verbeterpunten: een aantal punten kwamen in aanmerking voor verbetering, dit betrof de, soms, lange wachttijden aan de telefoon in de ochtenddrukte en ergernis wanneer de wachtrij wordt onderbroken wanneer een pauzemoment aanbreekt. We hebben in verband hiermee extra assistentie op knelpunten ingezet. Daarnaast is ons telefoniebedrijf bezig met het onderzoeken van het probleem met de verbroken wachtrij.

Huisartsenpraktijk Van Enk & Van de Stouwe

Brandpunt 3
1705 SK
Heerhugowaard

T. 072 - 576 252 0 (algemeen)
T. 072 - 576 252 0 (spoed)

F. 072 - 576 252 1 (fax)
E. info@huisarts-enk-stouwe.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00u

Spoedgevallen in de avond, nacht of het weekend:
Na sluitingstijd wordt spoedzorg verleend door:

Huisartsenpost Alkmaar
Hertog Aalbrechtweg 5a
1823 DL Alkmaar
T. 072 - 518 061 8